SAMARBEJDER

GRUNDSLOVSFESTEN er enormt stolte over at samarbejde med flere organisationer, foreninger og institutioner, som alle gør et kæmpe bidrag til at styrke demokratiet og fællesskabet. Vi offentliggør løbende flere partnerskaber, så hold øje med siden eller tilmeld dig vores nyhedsbrev. Vil du også være en af vores samarbejdspartnere? Så kan du kontakte Olav Hesseldahl på o@grundlovsfesten.dk

Gratis festpakker fra BL – Danmarks Almene Boliger

BL – Danmarks Almene Boliger og GRUNDLOVSFESTEN har indgået et samarbejde, som vil gøre det lettere og sjovere at holde grundlovsfest i boligorganisationer.  

Boligorganisationer over hele landet kan bestille en gratis festpakke og deltage i konkurrencen om en større grundlovsfest med besøg fra spændende gæster. På BL’s hjemmeside kan du læse mere om, hvad der gemmer sig i festpakken og allerede nu bestille en festpakke. 

Bibliotekerne, Folketinget og GRUNDLOVSFESTEN udstiller

Hvor mange børn har nogensinde set en grundlov på to meter? Hvor mange voksne har? GRUNDLOVSFESTEN, Bibliotekerne og Folketinget vil styrke interessen for grundloven med en ny interaktiv udstilling, der skal vække nysgerrigheden for Danmarks vigtigste bog og vise, hvad den betyder for børns hverdag.  

I udstillingen kan børn gå gennem siderne på en to meter høj grundlov, give en paragraf highfive, lede efter skjulte paragraffer og skrive deres egen ekstra paragraf 90. Det kæmpestore format gør den tunge lovtekst til at tage og føle på – bogstaveligt talt – så børn i fremtiden bedre kan huske, hvad grundloven er, hvad den betyder for os og hvorfor vi fejrer grundlovsdag. 

Mini-grundlove fra Folketinget og GRUNDLOVSFESTEN

Et samfund i en lille bog. Danmarks Riges Grundlov bliver udgivet af Folketinget og GRUNDLOVSFESTEN i et mini-format. Lille nok til at ligge i lommen på et barn. I 2024 udkommer mini-grundloven i 60.000 eksemplarer til børn og voksne, der deltager til grundlovsfester rundt i hele landet.

Kontakt os på hejsa@grundlovsfesten.dk for at høre mere om, hvordan du kan få fat i mini-grundloven. 

Spejderne laver Grundlovsmærke med GRUNDLOVSFESTEN

Spejderne og GRUNDLOVSFESTEN indgår et samarbejde om et discoløve-mærke, som spejdere kan opnå, når de fejrer grundlovsdag. Spejderne er en børne- og ungdomsbevægelse med over 70.000 medlemmer. Spejderne består af de fem spejderkorps i Danmark. De arbejder sammen om deres mission: At gøre børn og unge beredt til livet gennem fællesskab, friluftsliv og udfordringer. 

Forløbet vil være tilgængeligt på Spejdernes hjemmeside.

Skriv til hejsa@grundlovsfesten.dk for at bestille mærker til din spejdergruppe. 

Danmarks Domstole og GRUNDLOVSFESTEN laver spil

To byretter åbner dørene for skoleklasser på grundlovsdag og inviterer eleverne indenfor til et rollespil. Eleverne får lov til at prøve at være tiltalt i en retssag og mærke, hvad det vil sige lige pludselig at stå ansigt til ansigt overfor en rigtig dommer i en ægte retssal. Det hele er selvfølgelig bare noget vi leger. Spillet skal give eleverne en sanselig oplevelse og bedre forståelse af de grundlæggende rettigheder, som grundloven giver os i forbindelse med retssystemet. Samarbejdet består af domstolsstyrelsen, retterne i Hjørring og Helsingør og GRUNDLOVSFESTEN og spillet er produceret af MadebyUs. 

Scroll to Top